Kun jij ook doen alsof?

Een aantal maanden geleden trof ik Bea, op het eerste gezicht zag ik een vrouw waarvan ik meteen de indruk had dat ze de zaken op orde had. Maar het bleek niet te zijn als wat het leek.

Eenmaal rustig tegenover elkaar was ze erg emotioneel en gaf aan er volledig doorheen te zitten. Niet meer te weten wat te doen om hieruit te kunnen komen. Ondanks dat ze een mooie ambitieuze baan had waarbij ze aangaf veel kansen te krijgen, haar c.v. onlangs nog bijgespijkerd met een master en ze gaf aan dat veel mensen letterlijk zeiden tegen haar jaloers op haar te zijn.

Ondanks dat ik probeer het leuk te vinden en steeds een beetje verder aanpas lukt het nu gewoon niet meer gaf ze aan. Ik word angstig wakker soms van alle ballen die ik hoog moet zien te houden. Mijn leven voelt niet meer alsof het van mij is, ik mag meespelen in een film die voor mij gemaakt wordt maar niet door mij.

De gewoontes en patronen staan me tegen. Waar ik vroeger genoot van kerst elk jaar weer op eenzelfde manier door te brengen begint het me nu compleet tegen te staan. Ik ben moe en als ik heb geslapen ben ik het nog steeds. Natuurlijk geef ik mijzelf een zetje en doe de dingen met de kinderen waar zij van genieten maar ik kan het genieten nauwelijks opbrengen gaf ze me met rode wangen aan. En juist daar voel ik me dan zo schuldig over. Ik ben dankbaar dat ik mijn kinderen heb mogen krijgen.

Mijn relatie is goed, we hebben het goed maar tegelijk is het al jaren hetzelfde en raak ik niet meer ondersteboven van uitspattingen welke kant ook op, positief of negatief. Ik twijfel vaak aan of dit het nu is. Mijn man geeft aan dat het goed is zo, we hebben toch alles en we kunnen alles, geniet er gewoon van kust hij mij dan op mijn wang vertelt ze huilend.

Ik weet niet meer wat te doen, kijkt ze me wanhopig aan en al helemaal niet waar te beginnen. Wil ik een andere baan, wil ik mijn relatie opgeven en wat dan met mijn kinderen…..Er moet echt iets drastisch anders ….

Inmiddels zijn we een paar maanden verder, gisteren sprak ik haar, ze is bij iDEE 80 van ‘Balansvoeding voor jouw geest’ en voelt zich lichter, gelukkiger en innerlijk rustiger. Ik heb nog een hoop te doen, oud zeer weg te werken maar ik zie de weg om dat te doen, het licht is weer aangegaan in mij. Het was zo donker en duister gaf ze aan.

Ik ben dankbaar voor deze ontwikkeling die ik gewoon zelf doe praatte ze enthousiast verder. En dat kon ik volop beamen.

Ik vroeg haar als je er 1 woord voor mag noemen wat zeg je dan? ‘Rustiger’ zei ze meteen, ik voel me innerlijk rustiger. En ik weet dat het nog beter en mooier kan.

Wil jij ook op weg naar meer innerlijke rust, meer vrede en geluk? Kijk rustig op iNSTIPERSO of je misschien in wilt stappen:

 

< Meer leven vanuit je passie dit terwijl je net zo verantwoordelijk bent >

< Zelf weer voelen waar je voor wilt gaan >

< De regie weer pakken over de zaken waar je controle over kunt hebben >

< De Liefde in jouzelf weer voelen stromen >